04 September 2009

Library

My Danish Cookbook Library
   

updated 02.2015 with new in BOLD

Adams, Charlotte. The SAS World-Wide Restaurant Cookbook. 1st ed. New York: Random House, 1960. Hardcover. 

Bang, Asta, and Edith Rode. Open Sandwiches and Cold Lunches. 1st ed. New York: Pitman, 1957. Hardcover. 


Berg, Karen, ed. Danish Home Baking: Traditional Danish Recipes. Comp. Kaj Viktor and Kirsten Hansen. Copenhagen: Andr. Fred. Høst & Son, 3rd Ed.,1962. Hardcover. 


Bonekamp, Gunnevi, comp. Round the World Cooking Library: Scandinavian Cooking. 1st ed. New York: Galahad, 1974. Ser. 4. Hardcover.


Brobeck, Florence, and Monika B. Kjellberg. Smorgasbord and Scandinavian Cookery. New York: Grosset; Dunlap, 1948. Hardcover. 


Brown, Dale, ed. Foods of the World: The Cooking of Scandinavia. 1st ed. New York: Time-Life, 1968. Hardcover. 


Constantin, E. 

Mellemretter til Middagsselkaber. 1st ed. København: Gyldendalske Boghandel, 1919. Hardcover. 
Fru Constantins Husholdnings- og Kogebog. Tiende oplag (10th Ed). København: Gyldendalske Boghandel, 1927. Hardcover.

Dania Ladies Society Danneborg. We Cook With The Danes (Vi Koger med de Danske). Tennessee, Fundcraft Publishing, Inc. 1978

The Danwich Guide to Danish Party Foods: The Art of Making Danish Open Face Sandwiches and the Danish Cold Table. London: Danish Centre, 1970. Softcover. 


Dedichen, Hetna. 88 Danish Dishes or Dining in Denmark. Copenhagen: Andr. Fred. Høst &Søns, 1936. Softcover. 


Den Gule Dessertbog. 36th ed. København: Tørsleffs Husmoder Service. Softcover.
Den Hvide Frokostbog. 35th ed. København: Tørsleffs Husmoder Service. Softcover.
Den Røde Kogebog. 49th ed. København: Tørsleffs Husmoder Service. Softcover.


Eva Kakkelbog Serie. Danmark: Fogtdals Bogforlag A/S. 1969 
(24 mini softcover books)
02 Småkager.
11 Ovnmad.
12 Julekonfekt.
15 Fransk Hverdagsmad.
20 Det Koldt Bord.

Frank, Beryl. Scandinavian Cooking. [Barre, Mass.]: Weathervane, 1977. Hardcover.


Jesnen, Kirsten Marie. 
Frøken Jensen's Kogebog med Syltebog. 30. Oplag. København: Gyldendalske Boghandel, 1936. Hardcover.
-. Frøken Jensen's Kogebog
København: Gyldendalske Boghandel, 1990. Hardcover.
Hahnemann, Trina. The Nordic Diet. 1st ed. London: Quadrille, 2009. Softcover.

Husmoderbibliotekt. Morsomme Silderetter, 95 Opskrifter. Danmark: Spektrum, 1963. Softcover.

Jensen, Ingeborg Dahl. Wonderful, Wonderful Danish Cooking. New York: Simon &Schuster, 1st Ed.,1965. Print. Hardcover.

Kirkeby, Henning. Danish Akvavit: How to savour and how to flavour it. København: Høst, 1975. Hardcover. 

Larsen, Kirsten. Only One Slice: Danish Sandwiches "Smørrebrød", 6th Ed.,1998. Spiral bound. 

Meyer (Nielsen), Claus. 
AlmanakKøbenhavn: Lindhardt og Ringhof A/S, 2010. Hardcover.
Julemad. København: Lindhardt og Ringhof A/S, 2010. Softcover. 
Chokolade. Copenhagen: Gyldendalske Boghandel, 1995. Hardcover. 

McDonald, Julie Jensen. Delectably Danish recipes and reflections. Iowa City, Iowa: Penfield, 1982. Softcover.

Møller, Ingeborg. Koldt BordKøbenhavn: Andr. Fred. Høst & Søns Forlag: 1939. Hardcover.

Mønsted, Otto. Mad og Kvadrater. København: Egmont H Petersens KGL. Hof-Bogtrykkeri: 1939. Hardcover.

Nietlispach, F & E. 200 MiddageKøbenhavn: Andr. Fred. Høst & Søns Forlag: 1949. Hardcover.

Oest-Larsen, R. Mesterkokkens Smørrebrøds Bog. M. Odense: Normanns Forlag, 1969. Hardcover (original 1965)

Samuelsson, Marcus. Aquavit And the New Scandinavian Cuisine. Boston: Houghton Mifflin, 2003. Hardcover.  

Skovgaard-Petersen, Anne. Brugsens Syltebog. København: Komma A/S, 1988. Softcover.

Susanna. Danish Cookery. Copenhagen: Andr. Fred. Høst & Son, 8th Ed.,1968. Hardcover. 

Wisman, Ingrid. Kulinariske StrejftogKøbenhavn: Martins Forlag: 1950. Hardcover.

My Danish Cookbook Wishlist
  
updated 02.2015 with new in BOLD and acquired with STRIKE-THRU

Klinken, Katrine. Smørrebrød – Danish Open. Thaning og Appel, 2007.
Jensen, Kirstine Marie. Frøken Jensen's Afternoon Tea. Copenhagen: Gyldendalske  Boghandel, 2008.
-. Frøken Jensen's Julemad. Copenhagen: Gyldendalske Boghandel, 2000.  
-. Frøken Jensen's Danske Desserter. Copenhagen: Gyldendalske Boghandel, 2001.
-. Frøken Jensen's Syltebog. Copenhagen: Gyldendalske Boghandel, 2001.
Danish Cookbooks. University of Washington Press and Museum Tusculanum Press, University of Copenhagen: 2007. Softcover. 
Bang, Asta: Smørrebrød og koldt Bord. Gjellerup 1946 (Danish Edition)
Benthien, Claes. Husmoderens køkken i 50´erne & 60´erne. Copenhagen: Vandkunsten, 2009.
Kristjansen, Milla. Den gyldne Smørrebrødsbog. Skandinavisk Bogforlag, u.å. (ca. 1950)
Lotz, Inge. Dansk smørrebrød. Aschehoug Dansk Forlag, København, 1993
Oest-Larsen, R.: Mesterkokkens smørrebrødsbog. M. Normanns Forlag. 1965. 
Mønsted, Otto. Mad og Kvadrater. København: Egmont H Petersens KGL. Hof-Bogtrykkeri: 1939.
Meyers, Claus. Meyers bageri. Copenhagen. 2009.
Lundstedt, Agnete. Borddækning. Tegninger af Ebba Schultz. Hasselbalchs Forlag, 1946.
Nimb, Louise. Fru Nimbs Kogebog. Praktisk og økonomisk indrettet for større og mindre Husholdninger. 1. udgave. Illustreret. København 1888.
Rydelius, Ellen. Fremmed mad smager bedst. Det Danske Forlag, (1956). Hardback
Smaakagebogen. Lind og Boie, 1952.
Cramer, H.B.J. Øl og Snaps. Illustreret af Paul Høyrup. København 1948.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...